Rendszeres olvasók

Keresés ebben a blogban

2011. március 19., szombat

Földrengés a világ egyik legjelentősebb országában


Múlt hét péntek, a Japánok, és minden ország számára megrendítő volt a Richtel-skála szerint 8,9-es erejű földrengés. Több tízezren vesztették életüket. Szerencsére a magyarok közül senki sem sérült meg, ám az atomerőművekről sajnos nem mondható el ugyanez.

 A 800 km/h cunamit (szökőárat) kiváltó földrengés nem „csak” emberéleteket követelt, hanem a fukusimai 4-es reaktorban tűz ütött ki, majd sajnálatos módon felrobbant, azonban a többi reaktor felrobbanását megakadályozták. Radioaktív-sugárzás veszélynek van kitéve több ország.

Oldalakat tiltottak le
Az amerikai hadsereg átmenetileg letiltott több internetes oldalt, hogy sávszélességet szabadítson fel a japán katasztrófa mentési munkálataihoz - írta a CNN. A blokkolt oldalak közt található a Youtube.com, az eBay, az MTV és az ESPN tévécsatornák oldala is - ezeket nem a tartalmuk, hanem a népszerűségük miatt választotta a hadsereg. A hírből nem derült ki, hogy mely területre érvényes a tilalom.

Sikeres menekülés
Sokan Osakába menekültek, arra a helyre, ahol még el lehetett jutni Európába.
Minden magyarnak sikerült túlélni a katasztrófát.
Információk az utolsó magyarról: ITT

„Nem kell félnünk”
Juhász Árpád geológus nyilatkozata szerint Magyarország nem lesz ilyen erejű földrengésnek kitéve. „-Nem kell attól tartani, hogy bármikor ilyen földrengés sújtaná Magyarországot. Pláne egy olyan nem, ami szökőárral végződik.”
A szakember azt is nyilatkozta, és több oldalon is írják, hogy Magyarországot nagy valószínűséggel el fogja kerülni a sugárzás.

Források:
Origo
hot! magazin
Aktív
Írta: kontinensek-földrajza oldal főszerkesztője

Vaktérképek

Afrika

Kattintással nagyítható




Ausztrália

Észak-Amerika


Latin-Amerika

 
 Ázsia


Európa